Make your own free website on Tripod.com

Juventus kuriositeterVisste du at....

-Felice Placido Borel, en av de beste spissene i Juves historie, satte ny scoringsrekord da han i 1932-33 sesongen scoret hele 32 mål.  Rekorden varte i 26 år før den ble slått med ett mål av Angelillo på Inter.

- Juventus, Ajax, Barcellona og Bayern Munchen er de eneste lagene som har vunnet alle de tre Europeiske cupene.

-Juventus vant hele 5 seriemesterskap på rad i tidsrommet 1930-35 med treneren Carcano

-Juventus er det laget som har vunnet flest Scudetti (25) og Coppe Italia (9).

-Gianni Agnelli har vært i Juventus i ca 50 år.  7 år som president og resten som ærespresident.  Han har vunnet 17 Seriemesterskap, 7 Coppe Italia og alle Europa cupene og World Club Cup for å nevne noe.

-Juventus har kvalifisert seg for semifinalene i Europa cupene hele 17 ganger.  7 ganger i Champions League

-Roberto Bettega er spilleren som har scoret flest mål for Juve i europa cupene.  Han har scoret 27 mål.  På delt andre plass er Roberto Baggio og Pietro Anastasi med 22 mål hver.
Videre følger Michel Platini og Fabrizo Ravanelli med 19 mål hver.

-I følge en undersøkelse som ble foretatt 05.06.1995 er det hele 1442 Juventus Clubs i Verden.

-Centro Coordinamento Club for Juventus har over 300.000 medlemmer.

-I 1986 kom det ett bilde til redaksjonen i Hurrà Juventus av en supporter som hadde malt sin fiat 600 i svart og hvitt for å feire Seriemesterskapet. Den supporteren var Michelangelo Rampulla som senere kom til å spille for Juve.

-I sesongen 1976-77 da Juventus vant serien tok de hele 51 AV 60 poeng.

-I sesongen 85-86 fikk ikke Juventus spilt Den Europeiske Supercup finalen.
Grunn: De engelske lagene var utestengt pga Heysel tragedien og derfor fikk ikke Everton (vinner Cupvinnercupen) lov til å møte Juventus (vinner Serievinnercupen).  Fianlen ble aldri spilt.

-I 1926 foran omkampen mellom Juventus og Bologna så døde daværende trener Karoly av et hjerteinfarkt.

-I 1985 ble Juventus premiert av UEFA med et skilt for å ha vært den første europeiske klubben å vinne alle tre Europa cupene (Serievinner, Cupvinner og UEFA-cupen).

-Juventus og Inter er de eneste italienske lagene som aldri har rykket ned til Serie B.

-Giampiero Boniperti, født 4 juli 1928, er med sine 444 kamper den spilleren med flest seriekamper for Juventus og med sine 178 mål er han også den mest scorende Juventus spilleren.

-Juventus har vunnet hele 46 trofeèr.  36 i Italia, 8 i Europa og 2 World Club Cup.

-Giovanni Trapattoni er den treneren som har trent Juventus i flest kamper.  Han har sittet på benken i hele 402 kamper gjennom sine 13 sesonger for Juventus.  På andre, tredje og fjerde plass følger Heriberto Herrera med  162, parola med 160 og carcano med 151 kamper.

-De mest brukte kallenavnene på Juventus er «La Vecchia Signora» som betyr den gamle damen, «La fidanzata d’Italia» og forkortelsen «Juve».

-Ordet Juventus er latinsk og betyr ungdom.

-Når Roberto Bettega i januar 1994 skulle ta over som vice-president i sin moder klubb forlangte at han skulle utnevnes den 27 i måneden.  Grunn:Han er født den 27, den 27 scoret han sitt første mål i Serie A og han har scoret 27 mål for Juventus i Europacupene.

-Zbigniew Boniek, polakken som dannet et radarpar uten sidestykke med Platini på 80 tallet, ble kalt «Bello Di Notte» (fin om natten).  Grunnen var at han hadde tendens til å storspille i kveldskampene og spille mindre bra om dagen.  Det var Gianni Agnelli som ga han det navnet.

-Raimondo «Mumo» Orsi, den argentinske spilleren som spilte i Juve fra 1929 til 1935, var kjent for sine mål fra cornerflagget.  Han hadde en spesiell evne til å skru ballen i mål.  Orsi spilte 177 kamper og scoret 77 mål.

-John Charles, den walisiske spilleren som dannet spissparet med Sivori, ble kalt «il gigante buono» (den snille kjempen) fordi han hver gang han hadde scoret gikk og unnskyldte seg til keeperen.  Han var også en meget fair spiller.

-Dansken Karl Praest, som spilte i lag med sine landsmenn John og Karl Hansen på 1950 tallet, er med sine 232 seriekamper for Juventus den utendlanske spilleren med flest kamper for Juventus i serien.

-Omar Sivori, den store kunstneren med det store temperamentet, måtte i løpet av sine 8 sesonger i Juventus sone hele 33 kampers karantene.

-Oppgjøret mellom Juventus og Inter blir kalt il derby d’ Italia fordi det er den eneste kampen som alltid har blitt spilt i Serie A.  De to lagene er de eneste i Italia som aldri har vært i Serie B.  Lokaloppgjøret mellom Juventus og Torino blir kalt il derby della mole.

-Gianluca Pessotto ble den 100 Juventus spilleren som har spilt på landslaget, mens den spilleren spilte for Juventus, når han 9 oktober 1996 debuterte i Italia-Georgia 1-0.

-Gaetano Scirea har en fantastisk rekord.  Han er den eneste spilleren i verden som har spilt og vunnet alle 5 internasjonale cupene.  Han vant UEFA-cupen i 1977, Cupvinnercupen i 1984, Serievinnercupen, Den Europeiske Supercupen Og World Club Cup i 1985.  I tillegg til dette ble han også verdensmester med Italia i VM i Spania i 1982.

-Gaetano Scirea også er spilleren med flest kamper for Juventus gjennom tidene.  Han spilte hele 550 offisielle kamper for Juventus.  Med sine 85 kamper i Europa cupene er han også den mest spillende Juventus spilleren i Europa cupene.

-Når dansken Johannes Ploeger i 1948 skulle til Italia sammen med John Hansen, Ploeger skulle skrive under for Milan og Hansen for Juventus, så overtalte Hansen Ploeger til å gå til Juventus istedenfor.  Ploeger ble overbevist og skrev under for Juve.  For å gjøre opp med Milan, siden de fikk spilleren som skulle bli deres, så gav Juventus svensken Gunnar Nordahl til Milan «som trøst».  Nordahl ble den store stjernen i serie A i flere år, mens Ploeger bare spilte en sesong for Juventus.

-Juventus vant UEFA cupen i 1976/77 sesongen, sin første Europa cup seier, med bare italienere på laget og uten hjelp fra utlendinger.  Det er en rekord som står den dag i dag.

-Når Juventus slo Cremones 2-0 borte i 1991/92 sesongen så ble de det første laget med 1000 seiere i serie A.

-Juventus tapte hele 7-0 mot Wiener Sport i sin andre Europacup kamp i historien i 1958.
Det er det største tapet gjennom tidene av italienske lag i Europa.

-Når Juventus slo Real Madrid på Stadio Santiago Bernabeu 1-0 (mål av Sivori) i 1962 så ble Juventus det første laget som hadde slått Real Madrid borte.

-Rekordinntekten for en Juventus kamp hjemme ble satt den 23.04.97 i andre kamp i semifinalen mot Ajax i Champions League.  Juventus fikk hele 5.300.121.000 Lire i billett inntekter på 62.377 betalende tilskuere.

-Når Juventus vurderte å bytte Ravanelli-Fonseca med Napoli så svarte Ravanelli at Juve var hans liv og at han heller ville være turist i Torino eller se hver Juve kamp med fansen enn å spille for en annen klubb.  Noen år senere i 1996 ble Fabrizio Ravanelli solgt til Middlesbrough mot hans vilje og han ble veldig skuffet.

-Angelo Peruzzi ble utestengt for ett år i 1990 når han spilte i Roma sammen med sin lagkamerat Andrea Carnevale.  De ble suspendert av det italienske fotballforbundet for å ha testet positivt på amfetamin i en rutine-kontroll etter en seriekamp mot Bari 23.september 1990.  Spillerne hevdet at de hadde spist på et slankemiddel.  I 1991 ble Peruzzi kjøpt av Juventus.

-Gianluca Vialli ble verdens dyreste spiller når han i 1992 gikk fra Sampdoria til Juve.
Overgangen for da 28-årige Vialli var verdt ca 160 millioner kroner.  Juventus betalte 55 millioner kroner + fire spillere: Corini, Zanini, M.Serena og Bertarelli.  Rekorden ble noen uker senere slått når Lentini gikk fra Torino til Milan.

-Fabrizio Ravanelli scoret utrolige 5 mål mot CSKA Sofia i UEFA cupen i 1994/95.
Juventus vant kampen 5-1.

-Når Juventus vant serien etter 9 år i 1995 mot Parma, så var gleden så stor at publikum
hoppet over gjerdene og stormet banen.  Resultatet av stormingen var ødeleggelser for
ca 5 millioner kroner.

-Juventus har spilt 17 Intercontinentale finaler.  Resultatet er 10 seiere og 7 tap.

-Gaetano Scirea er spilleren som har vunnet mest med Juventus.  Han har vunnet 14 trofeèr
( 7 scudetti, 2 coppe Italia, Serievinnercupen, Cupvinnercupen, UEFA cupen, Europeisk supercup og World Club Cup).  Videre følger Cabrini med 13, Brio 12, Furino og Tardelli med 11, Bettega og Gentile med 10, Zoff 9, Bonini, Causio og Cuccureddu med 8.

-Når Juventus vant serien for første gang i 1905 så stod det bare 32 linjer om det i avisen.

-Juventus har også vunnet Coppa delle Alpi i 1961.

-Juventus har tatt «The Double» (vinner av serien og Coppa Italia i samme sesong) 2 ganger i 1959-60 og 1994-95.

-Ikke bare Cesarini («Zona Cesarini») har en egen sone oppkalt etter seg.  I 1995/96 sesongen så scoret Alessandro Del Piero 6 mål i Champions League.  5 av dem var helt like, nemlig skudd fra skråvinkel utenfor sekstenmeteren rett i mål på frispark og angrep.  Fra da av så sier man når en spiller har frispark i den sonen at han er i «Zona Del Piero».

-Når Juventus vant 5-0 mot Rapid Wien i Champions Legaue 30/10-96 så var det Juves
100 seier i hjemmekamper i Europa cupene.

-Paolo Rossi ble utenstengt i 1979/80 sesongen, når han var på lån i Perugia fra Vicenza, fra fotball i 2 sesonger pga en gambling skandale.  Juventus hadde imidlertid fortsatt tro på han og kjøpte han før utestengelsen gikk ut.

-Salget av Schillaci og kjøpet av Platt i 1992 førte til at tre juniorspillere meldte seg ut av Juventus i protest.

-Salget av Roberto Baggio i 1995 førte til at ca hundre fans hadde sitt-ned-aksjon foran klubbhuset til Juventus i protest.

-Michelangelo Rampulla er den eneste italienske keeperen gjennom tidene som har scoret mål (utenom straffer) i en serie A kamp.  Det var i 1992 da Rampulla spilte for Cremonese borte mot Atalanta.  To minutter på overtdi kom Rampulla fram på corner og headet ballen i vinkelen fra sekstenmeteren og det ble 1-1.

-I 1974/75 sesongen, Juventus seriemester for 16 gang, slapp Juventus bare inn 3 mål på 15 hjemmekamper i Torino.  Juventus tapte aldri den sesongen på Stadio Comunale.

-Juventus ikke tapte hjemme på over 4 år.  Dette skjedde i tidsrommet fra 27/12-1931 til 29/03-1936.  Juventus spilte da 71 hjemmekamper med 58 seiere og 13 tap.  Målforskjellen var 217-47.

-Juventus 6-1 seier over Paris Saint Germain på bortebane i Den Europeiske Supercupen i 1996-97 sesongen er rekord seieren til et bortelag i en Europeisk finale.

-Juventus har emigrert to ganger fra Torino i anledning en Europacup finale.  Første gang var i 1994-95 sesongen mot Parma i UEFA-cup finalen.  Da emigrerte de til Milano som en protest mot de høye leie utgiftene av Stadio Delle Alpi.  Andre gang var i 1996-97 sesongen i anledning Supercup finalen mot Paris Saint Germain.  Da emigrerte de til Palermo fordi de fryktet at det ville komme lite folk i Torino siden de vant første kamp hele 6-1.

-Juventus påførte Milan det største tapet noensinne på hjemmebane, da de slo Milan 6-1
borte i 1996/97 sesongen.

-Det er et sterkt hatforhold mellom Juventus og Fiorentina fansen.  Hver gang de møtes så blir store politistyrker satt i beredskap.  Hatforholdet begynte for lenge siden og nådde et høydepunkt da Roberto Baggio ble solgt fra Fiorentina til Juventus.COPYRIGHT: DANILO PAPARAZZO.